Skip navigation

Can we Help?

If you have any questions, just let us know. Fill in your details below and we'll get back to you.

Contact Form

Helix - Gym - Richmond

Client Name:

Peaker

Client Comments:

We are very happy with our build, thank you so much. Please pass on our appreciation to Steve and Ian for their fantastic work. They did a great job and left the garden tidy afterwards (even kindly relocating the swing set which had to be dismantled). We were away on holiday for the latter part of the build and and were very relaxed leaving it in Steve’s capable hands. We wouldn’t hesitate to recommend Garden Spaces to anyone.

Requirement

The Peakers wanted to install a large garden gym. They visited our stand, amongst others, at the Grand Designs Show and seeing the design and quality of our studios decided to use us to the build their gym. We wish to deliver the very best value for money to our customers and therefore choose not to have costly show rooms displaying our studios. Our customers are our greatest endorsement and many are happy for potential clients to view their own studios in order to see first-hand the quality and attention to detail we place in every building.

Our Solution

Our designer visited the Peakers to survey the site and discuss their design aspirations. It was quickly evident that, to adequately support the amount of heavy gym equipment being installed, we would build this studio on a reinforced insulated concrete slab. Every studio we build is bespoke, so the engineering behind each design is tailored to ensure it is fit for purpose and complaint with building regulations. To achieve greater head height internally without having to go through the planning process, the concrete base was dug down to counter sink the floor. The external height of the building did not exceed 2.5m. There was a change of plan regarding the position of the studio and as a result our build team carefully dismantled and move the children’s climbing frame. All in a day’s work! A number of upgrades to this helix studio were installed to ensure a comfortable work out, winter or summer: Hitachi Shirokuma A+ energy efficient climate control, high performance glazing (Argon gas filled, heat reflective, thermally insulating, UV protective) and integral blinds within the powder coated aluminium frames. For power and lighting, one external and seven internal double sockets were installed, twenty four LED downlights plus a security light with PIR. To ensure connectivity wireless broadband was also set up via power cable. A mirrored rear wall completed the finishing touches to this fabulous home gym which we trust provides a great work-out environment for many years.