Skip navigation

Can we Help?

If you have any questions, just let us know. Fill in your details below and we'll get back to you.

Contact Form

Helix Garden Office - Hitchin, Luton

Client Name:

Mr Light

Client Comments:

We have been very happy with the project from initial consultation through to completion. Although the room required a couple of minor repairs a year later the team were quick to come out and complete the work.

Requirement

More and more people are working from home but it is not always easy to find the space. Our customer on this build requested a bespoke studio which could be used as a home office, but which would also include a storage area for garden tools and equipment.
The studio would be built in place of a concrete garage which would need removing and groundworks carried out.
Due to the size of the garden and location of the studio, a retaining wall would need to be build along with a patio area to ensure a level building area as the garden was on a slight slope.

Our Solution

To make the most of the garden space we carried out all the groundworks required for this site right up to the garden boundary. The original garage was removed and a level platform was build on which the office space would sit. With the studio in place we built a new patio area and a retaining wall and steps to ease access. The storage area was incorporated and finished in the same cladding as the rest of the studio as to hide the door. As the office was to be used all year round the customer added under floor heating to assist with heating, and wireless broadband was installed to fulfil office work requirements. In addition to these, the customer opted to upgrade the lighting both inside and outside to create a bespoke look that met all their requirements.