Skip navigation

Can we Help?

If you have any questions, just let us know. Fill in your details below and we'll get back to you.

Contact Form

Elegans Garden Room - Kingston Upon Thames, London

Client Name:

Mr Davies

Client Comments:

The studio has completely transformed the bottom end of the garden from a seldom visited area to the most popular room for the whole family. Best money we’ve ever invested in our home!

Requirement

The Davies came to us looking for a garden building that would provide extra space for all the family. They needed a flexible space that could be used for chilling out and as a quiet TV / cinema room. Our solution needed to blend in subtly, nestled amongst the trees at the bottom of their garden.
The unusual shape of the garden was a discussed as the property boundary tapers gently away from the house.

Our Solution

Based on our Elegans spec, our bespoke design took into consideration the garden dimensions meaning we could maximize the available space with an unusual shaped garden room. To help the building blend with it's surroundings amongst the trees a natural sedum roof was installed and maximum light was brought into the room with the addition of a suntube. The family room included underfloor heating and bifold doors providing access across the decking. The integrated lighting within the decking creates a prominent feature at night.