Skip navigation

Can we Help?

If you have any questions, just let us know. Fill in your details below and we'll get back to you.

Contact Form

Apex - Classroom - Wimbledon Park, London

Client Name:

Swim School

Usage:

Classroom

Specification:

Apex Duo - 6x4

Requirement

This school in Wimbledon came to us with the need for a new teaching room with storage space. This would also incorporate a small office space and would need plenty of light to allow for optimal teaching and working conditions. The build site was rather tight, tucked up against a basketball court and fencing. This would need to be removed for the building to take place, and there was also a slight fall of 400mm across the site which would need addressing.

Our Solution

This teaching room was built with a partitioned internal wall separating the teaching area from the office. This wall included internal glazing within the apex of the roof allowing natural light into the whole of the building, this bespoke glazing creates a unique as well as a functional element which met the clients requirements. The fence to the basketball court was removed whilst the building took place and reinstated upon completion. To combat the fall of the land, one end of the building was built up with concrete blocks to create a flat and level room. A soakaway was also installed to dispose of rain water. To maximise natural light, multiple top hung opening windows were installed which also allowed for superior ventilation. Externally, additional lighting was also fitted. The door to the studio was requested to be larger than usual, in this case 1m wide to allow for wheelchair access. All doors and windows were finished in powder coated aluminium and use high performance glazing. The build site for this project was some distance from the building material delivery point, this was overcome by using pallet trolleys to move all materials down the path to the building site.